norway-3875661_960_720.jpg

Kuva Pixabay 

Heräsin taas neljän maissa eikä nukkumisesta tullut sen jälkeen enää mitään. Viime aikoina olen herännyt usein aamuyöstä enkä ole saanut sen jälkeen enää nukuttua. Jos ei lonkan / polven nivelrikkokivut ole haitanneet unen päästä uudelleen kiinni saamista niin mieleen ovat tunkeutuneet useat arjen asiat ja niiden murehtiminen. Tällä kertaa ihan vaan jokin allerginen reaktio, sieraimen kutina ja nenän vuotaminen valvottivat. C-Pap-laitetta kun on hankala käyttää, jos joutuu koko ajan niistämään. Flunssaa tämä ei ole, siitä kärsin viime viikonloppuna. 

Luin kesken olevan kirjan loppuun, nousin ja keitin aamukahvit ennen kuutta. Lueskelin muutaman päivän sanomalehdet. Laskin kalenterista, että ennen lomaa on vielä 12 työpäivää. Ennen ensimmäistä mahdollista eläkkeellejäämisikää on edessä 7 työvuotta. Eläkelaskurin mukaan pääsen eläkkeelle 1.1.2030 - edellyttäen, että olen hengissä vielä silloin. Velaton en ole vielä silloinkaan. Velaton (ja varaton) olen vasta sen jälkeen, jos pistän kämpän myyntiin ja maksan kaikki velat pois - tai kun pappi siunaa hautaan. 

Tiedän, että pitäisi olla kiitollinen elämässä hyvin olevista asioista, mutta ihan joka päivä ei siihen vain kertakaikkiaan pysty. Aina ei jaksa olla kiitollinen edes jäljellä olevasta terveydestä, kun tässä on kuljettu keppien kanssa jo yli 4 kk ja näin talvella saa pelätä ulkona kulkiessaan liukastumista. Läheisellä ihmisellä ollut suru ja hänen kokemansa läheisensä menetys on saanut miettimään omaa tulevaa ja väistämätöntä täältä poistumistaan. Kun se päivä tulee (jota en onneksi tiedä), mietin, että onko silloin vierelläni enää ketään. Jääkö kukaan oikeasti kaipaamaan vai onko poistumiseni maan päältä ja hautajaiset jäljellä oleville sukulaisille vain velvollisuus, joka tulee hoitaa pois To Do-listalta. Ehkä olisi hyvä tehdä jo tässä vaiheessa hautaustestamentti, kun on itse siihen vielä kykenevä. 

Vaikka eletään joulunalusaikaa, ette tule näkemään somessani postauksia joulukoristeista tai -leivonnaisista. En lähetä joulukortteja tai osta lahjoja - yritän vain saada kaikki laskut maksettua. En odota joulua, odotan talvipäivänseisausta, lomaa, pohjoiseen lähtemistä (kuten neljänä aikaisempana jouluna) ja vuoden vaihtumista. Odotan myös sitä, että odotukset tuleva vuoden / tulevaisuuden suhteen muuttuisivat oman pään sisällä hiukan valoisammiksi. Että sopeutuisin niihin töissä tuleviin muutoksiin, joihin en pysty millään lailla vaikuttamaan. Että pystyisin maksamaan laskut ja lainan lyhennykset, enkä joutuisi ensi vuonna ulosottoon ja menettäisi luottotietojani. Että jaksaisin edelleen tehdä sellaisia valintoja, että paino putoaisi ja terveys kohenisi. Että jaksaisin olla edes hiukan parempi ihminen.