Jos joku kysyy minulta tulevaisuudessa, mitä muistan kesästä 2018, niin vastaus on KUUMA - tukahduttavan kuuma. Jopa minunlaiselleni kesäihmiselle kesä oli liian kuuma. En tiedä, miten olisin siitä selvinnyt, jos en olisi saanut viettää osaa siitä ihanan viileässä, hyvin ilmastoidussa uudessa työhuoneessani, joka on minulla lainassa. Voi raukkaa, koko kesä töissä eikä yhtään lomaa, joku voi ajatella. Väärin, sanon minä. Olen onnentyttö. 

Olen elänyt tätä ns. uutta elämääni nyt reilut 4 kk. Vuorokausirytmi on kohdallaan. Olen herännyt aamuisin virkeänä nukutun yön jälkeen, aamupalan ja suihkun jälkeen olen ajellut ihanan raikkaissa kesäaamuissa töihin. Päivät ovat kuluneet kuin siivellä eikä sellaista tunnetta ole tullut, että mitä tekisin. Ei vaikka meillä oli heinäkuussa ns. sulkuviikot, jolloin kaupungintalo oli kiinni. Sain sinä aikana kirjalliset työt hetkeksi ajan tasalle ja välillä otin asiakkaitakin vastaan.

Tuska alkoi vasta työpäivän jälkeen, kun ajoin ilmastoimattomassa autossa yli 60 km:n työmatkan kotiin, jossa sisälämpötila oli 26 - 28. Ei siinä paljon muuta jaksanut, kuin olla tuulettimien puhaltaman liikkuvan ilman säteellä illat ja yöt. Nukuin kyllä ihmeen hyvin. Mutta ne liikuntaharrastukset jäi. Oli liian kuuma. Uimaankaan ei tullut lähdettyä, kun joka uimaranta oli täynnä ihmisiä ja ajatus parkkipaikan etsimisestä ja väenpaljouden läpi pujottelemisesta ei kyllä houkutellut. 

Eli ei ole mikään ihme, että toivotan ihanan syksyn tervetulleeksi. Ensi viikolla palaan salille pitkän tauon jälkeen ja tuttu traineri auttaa minut taas alkuun. Tarkoitus on aloittaa kuntoutus ja nivelrikkoiselle sopiva, lihaksia vahvistava ja niveliä notkistava lempeä liikunta. Vajaan kahden viikon päästä palaan jälleen koulun penkille 15 vuoden jälkeen. On jo kolmas kerta samalla kampuksella. Sosionomi YAMK - opiskelu tapahtuu työn ohessa. 

Syksy tuo muutakin uutta elämään. Minua pyydettiin ja suostuin kirkollisvaaliehdokkaaksi #tahdonkirkossa ehdokaslistalle. #tahdonkirkossa on puoluepoliittisesti sitoutumaton liike, joka haluaa tehdä kirkosta tasa-arvoisen kaikille ja mahdollistaa seurakuntaan kuuluvien samaa sukupuolta olevien avioliiton kirkollisen vihkimisen. Tässä asiassa vetoan kaikkiin kirkkoon kuuluviin, jotka ovat tasa-arvon kannalla, että käykää äänestämässä ympäri Suomen tämän asian takana olevia ehdokkaita. Käykää äänestämässä, vaikka ette olisi koskaan kirkollisvaaleissa äänestäneet. Rakkaus kuuluu kaikille.