Arvostan sinua, omaishoitaja, joka hoidat 24/7 vammaista tai sairasta lastasi, puolisoasi, vanhempaasi tai muuta läheistäsi välittämättä siitä, miten vähän yhteiskunta sitä arvostaa, vaikka itse asiassa säästät yhteiskunnalle tuhansia euroja. Arvostan sinua, koska itse olen niin heikko, että minusta ei siihen olisi.

 

Arvostan sinua, hoitokodin työntekijä, joka jaksat hoitaa dementoitunutta ja vaikealuonteista äitiäni, päivästä toiseen. Arvostan myös sitä, että maksettuaan elämänsä veroja, äitini sai lopulta maksusitoumuksen kaupungilta ja saa viettää elämänsä viimeiset vuodet turvallisessa ja valvotussa ympäristössä. Arvostellaan hoitolaitoksia miten paljon tahansa, minä luotan teihin ja siihen, että teette parhaanne.

 

Arvostan myös itseäni, koska olen selvinnyt tässä elämässä niin monesta vaikeasta kriisistä ja jaksan silti luottaa elämään ja tulevaisuuteen. Jaksan tehdä kutsumustyötä mieleltään särkyneiden parissa ja olla kiitollinen siitä, että saan tehdä tätä työtä. Arvostan sitä, että saan olla terve ja että lähelläni on ihminen / ihmisiä, joille olen tärkeä. Arvostan sitä, että saan elää, tuntea ja olla olemassa.